Pálení v pochvě v těhotenství

Dobrý den, mám problém s pálením v pochvě. Jsem asi v 10 týdnu těhotenství. Minimálně jednou týdně se tyto velmi nepříjemné pocity objeví (naposledy včera). Myslím si, že to začne chvilku po vymočení a trvá to několik hodin. Většinou si udělám výplach pomocí Rosalginu, případně ještě uvařím brusinkový čaj a vezmu si brusinkový sirup (megabrusinky). Nevím co z toho mi pomáhá (jestli vůbec něco, možná by to odeznělo i tak), pak to vždy na pár dní přejde, jenže se to opět vrátí. Je to velmi nepříjemné a jediné, co mi v tu chvíli alespoň trochu pomáhá je, sednout si na záchod a uvolnit svaly jako při močení, i když se mi močit vůbec nechce. Také mám pocit, že mi nějak více zapáchá moč. Moč mi kontrolují v těhotenské poradně (myslím je to na bílkovinu a cukr) a to bylo zatím, po dvou návštěvách poradny, v pořádku. Svému lékaři (gynekologovi) jsem to říkala již 3x, on se ale jen podíval zrcátkem dovnitř a řekl, že tam nic nevidí. Musím ale podotknout, že vždy když jsem u něj byla, zrovna jsem to pálení necítila. Když jsem se ho zeptala, zda bych nemohla mít nějakou bakterii v moči, která by to pálení v pochvě mohla způsobit, jestli si ji tedy nemám nechat raději laboratorně vyšetřit, tak mi odpověděl, že by mě to pálilo při močení a ne až potom. A řekl mi, ať si dělám výplach Rosalginem. A že by mě v pochvě pálit nemělo, jenže to bylo vše. Žádala jsem ho tedy alespoň o nějaký stěr z pochvy, ale odpověděl mi, že on by viděl, kdyby tam nějaká bakterie byla, že by to bylo zarudlé, že je to tedy zbytečné. Jenže já už si nevím rady. Kdyby to nic nebylo, tak to pálení snad necítím a nevrací se. Při mém prvním těhotenství jsem tyto problémy vůbec neměla. A ještě jsem chtěla zmínit, že určitě není možné, aby se mi to opakovaně vracelo po pohlavním styku, ten jsem právě z obav opětovného navrácení již delší dobu neměla a i přesto, od té doby, měla tento problém několikrát. Co se týče intimní hygieny, používám jen Lactacyd, momentálně spíš výhradně ten femina plus (na hygienu při podráždění). Moc se omlouvám za román, ale potřebovala jsem to co nejpodrobněji popsat. Prosím tedy o radu, o co by se v mém případě mohlo jednat, případně jak mám dále postupovat. Za odpověď předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Při pálení v pochvě by bylo vhodné zhotovit mikrobní obraz poševní, kultivaci z moče i pochvy a jako první pomoc sedací koupele v řepíčku,které do výsledků a nasazení léčby sliznici zklidní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění - aktuální téma nadcházející letní sezóny
Křečové žíly (varixy)
Články: Křečové žíly (varixy)
Křečové žíly neboli...
Předcházení vzniku varixů: prevence, která nic nestojí
Články: Předcházení vzniku varixů: prevence, která nic nestojí
Ačkoliv léčba křečových žil...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Brzlík
Články: Brzlík
Brzlík leží ve vrcholu...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: