Pálení žáhy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,manžel mívá časté pálení žáhy,nejčastěji po jídle(např. po omáčkách)Prosím poraďte čeho se vyvarovat.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je třeba příliš nekořenit a hlavně nejíst velké porce a nelehat si po jídle do vodorovné polohy, ale maximálně do pololehu. "Pálení žáhy", tj, pálení sliznice jícnu, vzniká, když se žaludeční kyselina dostane přes nedovřený svěrač mezi žaludkem a jícnem. To usnadňuje přeplněný žaludek a poloha vleže. Přílišné kořenění zvyšuje tvorbu žaludečních kyselin.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

Atopická, suchá nebo podrážděná pokožka bezesporu vyžaduje důslednou péči. Svědění v těchto případech dokáže být velice nepříjemné. Kůže je navíc zranitelná a náchylnější k...  celý článek

x