Pálení žáhy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,manžel mívá časté pálení žáhy,nejčastěji po jídle(např. po omáčkách)Prosím poraďte čeho se vyvarovat.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je třeba příliš nekořenit a hlavně nejíst velké porce a nelehat si po jídle do vodorovné polohy, ale maximálně do pololehu. "Pálení žáhy", tj, pálení sliznice jícnu, vzniká, když se žaludeční kyselina dostane přes nedovřený svěrač mezi žaludkem a jícnem. To usnadňuje přeplněný žaludek a poloha vleže. Přílišné kořenění zvyšuje tvorbu žaludečních kyselin.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak účinně zabránit vypadávání vlasů
Články: Jak účinně zabránit vypadávání vlasů
Bujná kštice, to je sen...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Vyrážka, povlak a pupínky v ústech? Mykóza signalizuje slabou imunitu!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Články: Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Vysoký krevní tlak přivádí...
Víte, co je to lumbago?
Články: Víte, co je to lumbago?
Lumbago neboli ústřel je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: