Pálení žáhy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,manžel mívá časté pálení žáhy,nejčastěji po jídle(např. po omáčkách)Prosím poraďte čeho se vyvarovat.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je třeba příliš nekořenit a hlavně nejíst velké porce a nelehat si po jídle do vodorovné polohy, ale maximálně do pololehu. "Pálení žáhy", tj, pálení sliznice jícnu, vzniká, když se žaludeční kyselina dostane přes nedovřený svěrač mezi žaludkem a jícnem. To usnadňuje přeplněný žaludek a poloha vleže. Přílišné kořenění zvyšuje tvorbu žaludečních kyselin.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Vyrážka Popisem Vam cely moj problem. Zacalo to asi pred mesiacom. Boli sme na...
  • Steatosa jater Dobrý pane(í) doktorko(e), obracím se na Vás s dotazem ohledně...
  • Naražená žebra Před třemi týdny jsem si narazila žebra. Byla jsem u lékaře a na...
  • Pilulka proti početí Stala se mi taková věc. Jsem s přítelem ve Francii a při...
  • Naražená žebra Je to deset dní co jsem spadl asi tak z metru na novodurovou...
  • Kousnutí nutrií Dcera krmila nutrie v rybníku a jedna ji kousla do prstu. Ranka...
 
Naposledy čtené: