Palpitace vs arytmie

Pred 6 roky jsem prodelala infarkt , mam dva stenty a obvyklou medikaci, tj. stacyl,prestance,torvacard betaloc. Nedavno jsem podstoupila novou katetrizaci s vysledkem bezvyznamne re instenozy v dolni casti stentu. Reseno jen konzervativne. Obcas trpim pocitem tlaku na prsou, pocitem slabosti v nohou a rukou, spatne se mi dycha. Obcas se objevuji palpitace, nebo srde jednou bouchne vyrazneji, jakoby mimo rytmus. Mam stenozu mk krcni patere na 10 mm. Chtela bych vedet, zda potize se srdecnim tepem jsou bezvyznamne, nebo mam tomu venovat pozornost. Na kontrolu na kardiologii mam jit az v rijnu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte obtíže denně, bude vhodné časnější kardiologické vyšetření. Vhodné bude doplnění EKG Holteru, jedná se o monitorování EKG během 24 hodni. Odhalí, zda-li při bušení srdce nebo dušnosti nemáte arytmie. Katetrizace je v pořádku, ucpané cévy potíže pravděpodobně nedělají. Až se vyloučí kardiologické potíže, může se říct, že se jedná o onemocnění krční páteře. Bude vhodné se domluvit s praktickým lékařem, který rozhodne o dalším postupu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: