Palpitacie a extrasystoly

Dobry den, som zena, mam 27 rokov, vyska 169, vaha 55, nikdy som nemala ziadne zdravotne problemy, ale posledny rok citim obcas vynechanie uderu srdca, obcas mam aj busenie, podrobila som sa viacerym vysetreniam, krvne testy ok, stitna zlaza ok, mineraly ok, od zaciatku roka som mala spravenych 9 ekg vysetreni, vsetky v norme, echo srdca v norme, pred dvoma mesiacmi som mala aj 24 holter - vysledok priemerna srdcova frekvencia 75, min 47 v nocnych hodinach, max 156 pocas fyzickej aktivity, 15 ventrikularne extrasystoly, 1 superventrikularna, v nocnych hodinach pritomna intermit. SAB 2stupna. Kedze som presla pomerne narocnym stresovym obdobm ked som trpela aj na tachykardiu (momentlane je to uz ok) tak si castejsie sledujem tep a vsimla som si hlavne rano, alebo po zmene polohy, ze rychlejsie udery srdca vystriedaju dve az 3 pomale a potom sa opat obnovia tie rychlejsie, som momentalne v zahranici a neviem ci sa tym mam trapit? Su to tie extrasystoly alebo to suvisi s tou sinoatrialnou blokadou? Moze to nejako suvisiet s hrudnou chrbticou? Som z toho uz dost vynervovana a hlavne vystrasena, lebo sa bojim ze sa nieco prehliadlo. Dokonca sa bojim aj sportovat, ze sa mi nieco stane a to som minuly rok behavala 3 km denne a venovala sa sportovej kynologie. Dokonca sa uz pomaly bojim aj chodit von sama. Dakujem Vam za odpved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle mého názoru nejsou Vaše obavy na místě. Bude se spíše jednat o špatné vnímání extrasystol, než o nějaké onemocnění. Pokud je UZ srdce v normě, ničeho bych se neobával. Bušení srdce je nepříjemné, ale není nebezpečné. Zkuste na vše nemyslet, třeba se potíže upraví samy.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: