Paměť

Dobrý den, mám stále větší problémy s pamětí, snažím se učit novým věcem, ale nic si nepamatuji. Dlouho jsem brala přípravek TEBOKAN s gingo bilobou, ale výsledky žádné. Bývá mi do breku, když vidím kolem sebe lidi, kteří toho tolik zvládají a já se snažím zbytečně. Asi před 15 lety se mi dvakrát stalo, že jsem náhle nemohla dobře vyslovovat a jakoby také ztluhly prsty rukou. Ale asi po hodině to vždy přešlo. Před pěti lety jsem byla na operaci se střevy, měla jsem dlouho narkozu a asi po dvou dnech jsem ucítila náhle prudký výboj v hlavě a pak jsem měla tři dny strašné bolesti hlavy. Před dvěma lety jsem byla na mag. rezonanci mozku(kvůli podezření na RS), ale nic se nezjistilo. Myslíte si, že by mohlo ještě pomoci CT vyšetření? Říká se, že MR je dokonalejší, ale nevím, zda třeba může zjistit případnou proběhlou cévní příhodu. Nechci si u lékaře stále stěžovat, ale jsem už opravdu moc nešťastná. Také mám sníženou citlivost v prstech rukou , v nohou zase brnění a záškuby. Moc Vám předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

MR je hlavní metodou pro zjištění roztroušené sklerozy. Porucha paměti může souviset s dlouhotrvající narkózou a bohužel se stav nedá ovlivnit léky. Důležité je paměťpravidelně trénovat a tím by mohlo docházet k postupnému zlepšování.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pacienti s Bechtěrevovou chorobou, pozor na to, co jíte!
Články: Pacienti s Bechtěrevovou chorobou, pozor na to, co jíte!
Ankylozující spondylitida...
Evergreen v léčbě křečových žil
Články: Evergreen v léčbě křečových žil
Zdá se vám pracné navlékaní...
Pankreatitida
Články: Pankreatitida
Pankreatitida je zánět...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Články: Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Chladné měsíce roku jsou...
Infarkt myokardu
Články: Infarkt myokardu
Infarkt myokardu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: