Pane doktore, děkuji za vaši...

Dobrý den pane doktore, děkuji za Vaši odpověď na můj dotaz, který se týkal dvou malých uzlinek nad pravým klíčkem. Doporučoval jste mi laboratorní vyšetření, tak se chci zeptat, co je tím myšleno? Na hematologii a následně i na onkologii, kde jsem sama došla, mi dělali podrobný rozbor - KO, vnitřní prostředí, včetně markerů typu LD, Beta mikroglobulin, atd... CRP atd... Vše bylo dle lékařů naprosto v normě. Trošku jsem se zalekla toho, že by to mohlo být vážné, když jsem celou dobu přesvědčována, že výsledky jsou ok, uzliny se dále nezvětšují a tudíž se nemám znepokojovat... Existují ještě nějaké další laboratorní vyšetření, které bych měla podstoupit? Děkuji za doplnění mé předchozí otázky.

Odpověď odborníka:

Myslím, že Vámi vyjmenovaná laboratorní vyšetření jsou dostačující, nebudou-li se uzliny zvětšovat, zopakoval bych základní odběry (tzv. lymfomový program) v rozsahu dle uvážení Vašeho hematologa s odstupem cca 1/2 roku, pokud vše bude v normě, pak bych se jimi už neznepokojoval.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x