Panenská blána a norethisteron

Mám dva dotazy. 1) Měla jsem velmi tuhou panenskou blánu, po asi půl roce snažení se o pohlavní styk jsem musela jít na chirurgické odstranění, ale blána není úplně odstraněná, jsou v ní jen asi 3 řezy, jinak zůstala. Se stykem už problém nemám ( i když ze začátku to jde někdy težko), ale zajímalo by mě, až budu jednou rodit, jestli to nemůže být nějaký problém, když tam mám zbytky velmi pevné blány, která se mi zdá dost neelastická. 2) Má Norethisteron vliv na křečové žíly? Nemyslím ani tak celkové zhoršení za těch pár dní braní, spíše, jestli je časté, že při braní bolí nohy více (z klasické HA mě bolely). Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

1.- blána definitvně praskne při porodu hlavičky, 2.- můžou nohy bolet, ale stav křečových žil se nezhorší

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: