Panenská blána - záleží na hloubce?

Dobrý den, chtěla bych si ověřit, jestli je moje domněnka správná. Panenská blána je hned na začátku pochvy, a tudíž při jejím odstranění nezáleží na hloubce zavedení penisu?? Takže je možné, že se odstraní i při minimálním zasunutí - například 3 cm? Záleží tedy spíše na průměru (šířce) než na délce?

Odpověď odborníka:

Hymen neboli panenská blána je skutečně zkraje, ale její tvar je čistě individuální, některé dívky ji mají dobře prostupnou, čili ani nemusí při prvním styku cítit bolest, nemusí ani krvácet. Výjimečně je zcela uzavřená a je pak nutné pomoci chirurgickým proříznutím

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Arašídy, postrach alergiků
Články: Arašídy, postrach alergiků
Víte, které pochutiny...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: