Panická ataka

Dobrý den, Mám prosím dotaz, trpím asi PA, první dva stavy by příznaky odpovídaly. Téměř každý den se mě točí hlava, mívám pnutí v zátylku. Před pár dny přišel nečekaně intezivní stav. Postupně se mě začala točit hlava a tlak v hlavě i, asi za hodinu nastoupila velká krize - velké točení hlavy, třes a chvění, zvýšená činnost srdce, brnění rukou a velice malé zorničky, špatný dech i přes to, že jsem se snažil dýchat pomalu. Stav trval více jak hodinu, pak se zase velmi pomalu začalo vracet do snesitelných mezí (zřejmě i za přispění lexaurinu). Celkem to trvalo asi tři hodiny, i když drobné točení hlavy přestalo až přes noc. Na vyšetřeních na neurologii (po informaci na podezření na PA) nic nenašli. Absolvoval jsem plicní rtg, MR mozku a podle předpokladu v pořádku, jen mírně zvýšený tlak. Může PA mít tak dlouhý průběh? Nechci chodit zbytečně po doktorech. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, panika může být různě závažná a může mít různý průběh. Doporučovala bych vám navštívit nejlépe psychiatra, který s vámi vše důkladně prohovoří a správně váš stav diagnostikuje.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: