Panická ataka

Prosím Vás o radu.Je mi 17 a poslední 2 měsíce mě trápí bušení srdce jakoby v krku.Děje se to jenom když usínám a doprovází to hučení v uších,třes v nohách,sucho v krku ,návaly horka,pocit nedostatku vzduchu, na zvracení a na omdlení.V minulosti jsem dvakrát v životě omdlela.Poprvé před 2 lety když jsem měla nízký tlak a podruhé znovu rok nato pokaždé když jsem se uprostřed noci vzbudila na wc. Před dvěma měsíci jsem nemohla usnout,byla jsem hyperaktivní ,bušelo mi srdce,třepala jsem se,měla jsem tlak na hrudi a po třech hodinách odjela do nemocnice.Hned jak jsem si tam lehla tak se mi udělalo dobře (asi z pocitu bezpečí).Bylo mi řečeno že to byla Sinusová tachykardie a byla jsem poslána na kardio. vyšetření. Na vyšetření mi dělali EKG,ECHO,24h Holter a krevní testy na štítnou žlázu . Vše v pořádku. Od toho vyšetření se mi to děje nepravidelně často.Bylo mi řečeno že to mám v hlavě,že jsi to přivolávám sama když na to před spaním myslím a stresem. Jediné co mi trošku pomáhá je meduňkový čaj s medem. Chci se zeptat,jestli nemám podstoupit vyšetření znovu nebo zajít k PD. Děkuji

Odpověď odborníka:

Sofie,
dle popisu a vyšetření, které vyšly negativně, to vypadá spíše jako panická ataka. Ale samozřejmě nejdříve je nutné vyloučit jiné interní příčiny, čili praktického lékaře bych navštívil, ten by měl rozebrat vaše obtíže a pokud se potíže budou jevit spíše psychogenní, bylo by vhodné na nich začít pracovat zejména psychoterapií.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Články: Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Zjištění, že miminko nejde...
Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Články: Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Zkažený žaludek, nevolnost...
Alergie na alkohol? Existuje!
Články: Alergie na alkohol? Existuje!
Když lidé mluví o alergii...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kašel je zcela přirozený reflex těla
Články: Kašel je zcela přirozený reflex těla
Kašel je přirozený reflex...
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: