Panicka porucha

Dobrý deň , Volám sa Richard mám 24 rokov , mám 183cm a 103kg ... Pravidelne každé ráno beriem metoprollor 47,5mg na vysoký tlak a frekvenciu srdca ďalej mám ešte problémi s PP (panická porucha) Problém : Každé ráno užijem jednu celú tabletku na tlak metoprollor 47,5 mg do 14.00 hod všetko OK, ale po 15,00 hod môj tep pod 90 neklesne a môj tlak pod 150/88 tiež nie . Jediná možnosť ako to zrazím je alkohol (1-2 poldeci+3-5 pív) . Vtedy sú moje hodnoty ideálne 120/80 a 80tep. Ale takto fungovať nechcem každý deň príjem alkoholu atď. Ďalší problém. Pokiaľ ten alkohol neužijem nemôžem ani spávať a keď aj zaspím strhávam sa zo sna a dychčím a srdce mi ide vyskočiť K tomuto všetkému ako bonus sa pridruží ešte deformácia hrudníka + krivá chrbtica ... Tieto problémy mám každý deň ...tep po 90 neprichádza do úvahy , zvýšený tlak ,problém zo spaním atď.EKG som mal vždy v poriadku ... Panická porucha Brával som Citalopram 15mg jednu tabletu každé ráno. KEĎ SOM SA PRESŤAHOVAL ,zmenil sa môj obvodný lekár a predpísal mi Obipram ....ktorý mi nerobil dobre ale hnačky ,bolesti hlavy, švindle, a pribral som 8 kg až kým som Obipramm nevysadil sám.. Viete sa mi nejak k tomu vyjadriť? Ďalej mám nonstop strach s touto problematikou ,vyššie uvedenou , že môžem dostať infarkt alebo niečo iné , musím si nonstop merať krvný tlak či pulz. Pokiaľ neužijem alkohol musím nonstop na to myslieť neviem sa uvoľniť ani spávať ani nič . Môžu všetky tieto problémy byť z psychiky Môžete sa mi prosím nejak k tomu vyjadriť ?? ďakujem . Budem vďačný..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, všechny tyto potíže zcela přesně odpovídají panické poruše. Citalopram byl předtím zvolen dobře. Předpokládám ale, že 15mg potíže snížilo, ale úplně nezmizely. To až tak od 30mg výše. Celá skupina těchto léků léčí tyto potíže dobře, jen je třeba vyčkat na nástup účinku. Do té doby lze postupovat (pokud nebudete kombinovat s alkoholem) s benzodiazepiny (Xanax, Rivotril). Ty fungují hned, než nastoupí efekt hlavního léku. Pak moýná nebude potřeba ani metoprolol. Alkohol krátkodobě pomůže, ale dlouhodobě tyto potíže spíše potencuje. Kterýkoli psychiatr by vám měl spolehlivě pomoci v rámci pojištění. Zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Zdolá rakovinu plic biologická léčba?
Články: Zdolá rakovinu plic biologická léčba?
Léčba zhoubných plicních...
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak zmírnit bolest zubů i strach ze zubaře? Pomocí homeopatik!
„Zlý“ cholesterol: poznejte svého nepřítele
Články: „Zlý“ cholesterol: poznejte svého nepřítele
Ať už trpíte onemocněním...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x