Panické ataky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na tyto stavy. Před měsícem jsem poprvé zkolabovala, točila se mi hlava, bylo mi na omdlení, měla jsem třes celého těla, bušilo mi srdce vystoupl tlak, bolelo mě v zádech. Manžel mě odvezl na pohotovost dali mi magnéziu , diazepam a nějaká analgetika, stav se zlepšil a pustili mě domů. Asi týden před prvním kolapsem mi moje psychiatrička vysadila apocitalopram a nasadila tritico 150. Hned po prvním dnu jsem měla pocit točení hlavy a nejistoty. Po ošetření na pohotovosti jsem navštívila obvoďačku, která mi nasadila Mg, jedla jsem ho 14.dní a zkolabovala znovu, ty stejné příznaky, ale bylo to v horší formě, znovu na pohotovost a stejný postup Mg, sedativum, analgetika, propustili mě domů a mě bylo znovu špatně, asi po hodině jsem si vzala lexaurin a usnula. Vždy mi na pohotovosti udělali odběry, EKG pokaždé dvakrát a vždy bylo vše v pořádku,druhý den u obvoďačky jsem si připadala jako simulant. Poslala mě na psychiatrii, kde mi doktorka vysadila tritico a napsala jen silnější Lexaurin ,brala jsem ho dvakrát denně, po týdnu mi nasadila atrax prozatím 2x denně půlku alexaurin dle potřeby, nejlépe však vůbec. K mému stavu mi jinak neřekla vůbec nic. Dále mě poslali na neurologii, kde kromě menších blokací nenašli nic a poprvé jsem uslyšela slova panické ataky, neurolog mě opět odeslal na psychiatrii.Přehazují si mě z jedné ordinace do druhé, mě je ale každý den špatně,neustále musím myslet nato, že se se mnou něco stane,můžu se dočkat až si vezmu prášek a jdu spát, mám dvě menší děti spoustu starostí a ne moc dobré zkušennosti s doktory. Vzhledem k tomu že, má první matka zemřela v 28 na slepé střevo, druhá v 51 na rakovinu a otec v 62 na infarkt objevily se u mě po smrti otce deprese je to tak 3 roky, ale to co se mi děje teď je katastrofa, mám dojem, že tohle zvládnout už snad nedokážu, prosím poraďte mi jak zmírnit tyto stavy!!!!! Děkuji Benešová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přestože jste poskytla poměrně obsáhlý popis příznaků a okolností týkajících se Vašich obtíží, je nesnadné ukázat prstem na něco konkrétního. Osobně bych to viděl na psychosomatické obtíže, kdy stres, nadměrné (jak psychické, tak fyzické) zatížení a další doprovodné oslabující vlivy mohou vyvolat určitou varovnou reakci, ve Vašem případě kolaps. Zkuste se nejprve, např. za podpory manžela, maximálně oprostit od veškerých stresujících faktorů (péče o děti, pracovní vypětí, domácí povinnosti) a dalších oslabujících okolností (vyrovnání se se smrtí otce). Důležitá je podpora psychologa/psychiatra, rodiny, správná medikace a čas. Poté s odstupem doby absolvujte kontrolní vyšetření a uvidíte.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x