Panický strach z porodu

Dobrý den, mám hroznou fobii z přirozeného porodu, ani ne z bolesti, spíše z toho, že se dítě přidusí, jelikož v okolí mám přidušené dítě a je to neštěstí. Nedokážu si připustit, že bych měla rodit jinak, než císařským řezem, lékař se mi ale vysmál a řekl, že jsem zdravá, tak císař nebude. Od té doby jsem se zhroutila. Psychika je mocná a vím, že když si říkám,že přirozeně neporodím, tak to tak i bude. Proč si nemůžu vybrat jak chci rodit? Může být panický strach k indikaci k císařskému řezu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Existuje tzv panický strach z porodu, který se nazývá tokofobie, ten je sám indikací k provedení císařského řezu. POtřebujete k tomu psychiatrické vyšetření, aby psychiatr toto zindikoval. Můžete přijít ke mne a objednat se na 727877723, mám ambulanci v Praze v Letňanech, pokud byste to měla daleko (píšete, že jste ze Středočeského kraje) tak se objednejte u psychiatra kde to máte nejblíže. Informace jsem ověřoval od své kamarádky gynekoložky. Zdravím Dr Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: