Panicky strach ze zubare i z injekci

dobry den pane doktore chtela bych se zeptat jak je mozne prekonat strach ze zubare a zakroku. nedela mi dobre injekce po ktere mam pocit ze mi nateka cela pusa a zacnu strasne zmatkovat, chci se zeptat jaky vliv na organismus ma injekce na umrtveni u zubare? slysela jsem o ijnekci z aplikovane pistole, je tato injekce setrnejsi ?? dekuji vam za vasi odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Obavy je možné zmírnit užitím anxiolytika, např. lexaurinu. Lokální anestezie působí pouze v místě a bezprostředním okolí aplikace, nemusíte se tedy při správné aplikaci obávat vlivu na celý organismus. Aplikace z pistole, tzv. intraligamentární anestezie se aplikuje přímo do dásňového žlábku zubu, má výhodu v tom, že znecitliví jen daný zub bez znecitlivění okolních měkkých tkání (tvář, jazyk apod.), Nevýhodou bývá někdy skusová citlivost po ošetření, která může přetrvávat několik dní. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: