Panika, stres a rs

Dobrý den, po dlouhodobém stresu jsem trpěla brněním, mravenčením v končetinách a po těle, neurolog po negativní MR stanovil panickou poruchu, 2 roky jsem brala Cipralex a vše bylo OK. Teď Cipralex brát nemůžu, jsem těhotná, po kratším stresu se mi potíže vrátily. Brnění a mravenčení ve mě vyvolává strach z roztroušené sklerozy. Před týdnem jsem měla výsledky krevního obrazu, mírně zvýšené leukocyty (hodnota 10,3; prý v těhotenství normální). Chci se Vás zeptat, když někdo trpí RS, měl by v krvi zvýšené leukocyty? Nebo tato nemoc nemá na leukocyty žádný vliv? Ptám se proto, abych se trochu uklidnila, protože na podrobnější neurologické vyšetření chci jít, ale nemůžu dřív než po porodu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Anno! Skutečně se můžete uklidnit. Podle popisu se jedná o návrat předchozích potíží, jejichž projevy potlačoval dříve Citalec. Vřele Vám doporučuji psychoterapeutickou péči, která bude mít v těhotenství jistě velmi blahodárný účinek na Vás a Vaše pocity.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: