Papillomavirus

Dobrý den, před dvěma lety mi byl zjištěn lidský papilomavirus, 2 roky se to hlídalo, nakonec jsem podstoupila konizaci, byl zjištěn výsledek 3. stádia předrakovinového stavu, část děložního čípku odstraněn, přítomnost viru se zjistí až za rok. Injekci proti rakovině děložního čípku jsem si nechávala aplikovat po prvním pohlavním styku, ale přítel byl můj první, stejně tak jako já jeho. Je tedy možné, abych se od něj i tak nakazila? Nyní mám jiného partnera, ten přede mnou jiné partnerky měl. Styk s ním byl však až pár let po aplikaci injekce, mohla bych tedy vir mít od něj? Je rizikové s ním mít pohlavní styk po konizaci, pokud on je ten přenašeč? Pokud ano, mám ho na to upozornit, měl by se jít léčit? Mockrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k přesné informaci by byly třeba i další udaje ( třeba typ viru ..) , předpokládám , že výkon dělali u vás ( HK) na klinice u Doc Tošnera.... tam budou mít konkrétní nálezy ( histologické) , které vám dají přesnější statistický obrázek pro vás i přítele. infikace skutečně může proběhnout hned prvním stykem.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: