Papilokarcinom

Dobrý den paní doktorko, před časem jsem psala ohledně multicystického útvaru v oblasti levého vaječníku. Podstoupila jsem operaci tohoto útvaru s operačním nálezem - levé ovarium cysticky změněné v trilokulární tenkostěnný útvar. Velikost 40x30x40 mm. Útvar v blanitých adhezích k nástěnnému peritoneu malé pánve a k rektosigmoideu. Na pahýl poševní nasedá tkán vzhledu ampulární části pravé tuby společně s přitaženým infundibuloplvickým vazem. Dnes jsem dostala výsledky histologie a tam se píše,.. V bloku A - v okraji zastiženo ložisko nekrozy s papilokarcinomem - ložisko však nesouvisí s tkání ovaria a po rozkrájení mizí, nezastiženo ani po kompletním doblokování. Lékař mi řekl, že jde o nějaký artefakt při zpracování tkáně. Jelikož mám po této poslední operaci velké problémy se střevy a nedávno jsem byla hospitalizována se subileozním stavem, mám velký strach. Prosím je opravdu možné, že histologie může ukázat takový výsledek? Pan dr mi to moc nevysvětlil a vlastně nevím na čem jsem. Moc Vám děkuji za odpověď. Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš dotaz má 2 části - jedna je otázka papilokarcinomu, zde by asi bylo vhodné kontrolní vyšetření. Nejlepší by bylo nález zkonzultovat s onkogynekologem. Druhá část se týká hospitalizace pro subileus. Pokud máte po gynekologické operaci problémy s průchodností střeva, může se jednat např. o srůsty. Je ale třeba dovyšetřit tlusté a případně i tenké střevo, aby byla vyloučena jiná příčina

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: