Papilom rezidum

Dobrý den paní doktorku, prosím o radu a přeložení histologie. S krkem mám již potíže od dětství, nyní se k tomu přidal jícen GERD- doporučena operace, žaludek... Mám polykací potíže, sucho v ústech.Tonzilektomie v roce 92. po ní zůstalao v krku rezidum vpravo. Nyní odstraněno, závěr reziduum lymfatické tkáně po tonzilektomii. Měla jsem ho níže v krku. Mám stále bolesti, polykací obtíže.Požádala jsem o provedení histologie rezidua, které nebylo provedena. Operace provedena 27.10, nasazeny antibiotika Amoksiklav 1g. Histologie B-7800: L patrový oblouk-šedé částice 6krát3 mm. Histologicky nalézáme krev a fragmenty zhmožděného benindního dlaždicového papilonu, který je pravděpodobně vcelku vyjmutý.Virové vyšetření neprovedeno. Ze zprávy nevím, zda je opravdu celý vyjmutý.Přijde mi, že i jazyk mám větší - z ORL zprávy popis plazící se ve středové čáře. Podstoupila jsem v roce 2013 konizaci děložního čípku. Poradila by jste mi pracoviště, kde mě důkladně vyšetří např, CT krku, biopsii.. a vysvětlí pojmy a jednají s pacientem rozumně. V rodině máme sarkoidozu. Na ORL jsem docházela, ani ORL lékař či můj praktik si papilomu nevšimli. Potíže s krkerm dlouhodobé. Na rezidum mě upozornil můj alergolog. Jsem alergik, astmatik, ANA pozitivní k zatím se vyšetřuje. Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Zuzano, v histologii popisují benigní, tedy nezhoubný nádorek, který popisují, že snad byl odstraněn celý. Lépe z toho nic nevyčteme a patolog t asi ani lépe napsat nemohl, protože nádorek byl vyjmut po kouscích , což pak těžko soudit, zda se odstranil celý. Co se týče obtíží, jež máte v krku, může to být ještě pooperační stav , jste přeci jen po výkonu teprve 2 týdny. Zkuste v lékárně koupit Aescin, pomáhá při hojení. Pokud si nejste jistá kvalitou péče, zkuste se obrátit na vyšší pracoviště, krajskou či fakultní nemocnici, velmi ráda bych Vám poradila někoho jmenovitě, ale bohužel nikoho ve vašem regionu neznám.MOc držím palce,at narazíte na specialistu, který se o vás kvalitně a komplexně postará!KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Rakovina žaludku
Články: Rakovina žaludku
Zhoubný nádor žaludku je...
3 rady, jak zvládnout opruzeniny u miminka
Články: 3 rady, jak zvládnout opruzeniny u miminka
Skoro každý rodič si prošel...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Funkce střev se při celiakii dá obnovit dietou
Články: Funkce střev se při celiakii dá obnovit dietou
Celiakie je onemocnění, při...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Popálenina způsobená dnes nemusí bolet tak jako v minulosti
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: