Papilomatosní nárůstek

Dobrý den, V oblasti patrového obliuku mám už asi přes půl roku výrustek o velikosti cca 5 mm. Rád bych se zeptal co by to mohlo být. Paní doktorka mě objednala na ambulantní odstranění a řekla, že vzorek pošlou raději na histologii. Rád bych se tedy zeptal co by to mohlo být za nemoc nebo jestli by to nemohla být i rakovina. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zřejmě se bude jednat o slizniční papilom, který bych přirovnal k bradavici na kůži . Je to virová záležitost, která se může- sice v nepatrném procentu případů- zvrhnout v maligní bujení! Chirurgická excise je určitě na místě!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: