Papilomavirus

Dobý den, mám dotaz ohledně HPV. Mám v oblasti genitálií malé, bíle, vystouplé "bradavičky", ale spíše to vypadá jako malá seskupení tvrdých pupínků. Dnes mi můj gynekolog řekl, že papilomavirus je něco jako rýma. Ten kdo na to trpí, tak se to stále vrací. Řekl mi že jedině to nějak chirurgicky odstranit, nebo druhým způsobem, že je krém za 2000 Kč. Bohužel já si takový krém dovolit nemohu. Chci se zeptat, jestli je nějaká možnost, že ty "bradavičky" zmizí samy, nebo jestli je potřeba jít na chirurgický zákrok. Všimla jsem si jich zhruba před měsícem. Nechci nikoho nakazit, tudíž bych chtěla tento problém co nejrychleji vyřešit. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Navštivte kožního lékaře, který vám nejprve přesně stanoví diagnosu, je možné, že o papilomavirovou infekci nejde. Léčba v jakémkoli případě je možná seškrábnutím či elektrokauterem v místním znecitlivění, je plně hrazena pojišťovnou.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: