Papilomaviry

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné se nakazit papilomaviry jinak než pohlavím stykem. U mé švagrové byla zjištěna nákaza papilomaviry, byla i hospitalizována k "vyčištění", poté se nechala i očkovat. Často u ní přebývají mé malé děti (syn a dcerka), které s ní spí v posteli, koupají se spolu. Je zde nějaké riziko, že by se mohly nakazit? Event. jak tomu předcházet. Děkuji Naďa

Odpověď odborníka:

Nevím jaké vyčištění na papilomaviry myslíte,ale papilomaviry jsou přenášené nechráněným pohlavním stykem,navíc je li očkovaná není důvod k obavám. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelné kontroly prostaty vám můžou zachránit život!
Články: Pravidelné kontroly prostaty vám můžou zachránit život!
Karcinom prostaty je jedním...
Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Články: Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Nespecifické střevní záněty...
Propolis – stará léčivá látka v novém provedení
Články: Propolis – stará léčivá látka v novém provedení
Výjimečných vlastností...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co je to Helicobacter pylori?
Články: Co je to Helicobacter pylori?
Od roku 1983, kdy Warren a...
Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Články: Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Tělo ženy chrání své kosti...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: