Paranoidní schizofrenie

Můj bratr trpí paranoidní schizofrenií, je diagnostikován již deset let. Po dobu prvního léčení dodržoval pokyny lékaře a jeho stav se velmi zlepšoval. Bohužel již rok odmítá veškerou léčbu, ke svému lékaři přestal docházet. Jeho stav se velmi zhoršil, náladovost, agresivita, vciťování se do lidského neštěstí, převážně smrti, předmětů atd. Nevíme si rady, jak nadále postupovat, informovali jsme lékaře, jediný možný postup, který nám byl navrhnut je převezení záchrannou službou. bohužel tento pokus se nevydařil, jelikož svou agresivitu po příjezdu záchranky přestal projevovat. Nevíme si rady, jak pokračovat, abychom mu pomohli. děkuji za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel problém, který popisujete nemá mnoho řešení pokud váš bratr není zbaven svéprávnosti. Proti jeho vůli totiž nelze podniknout nic víc než se ho snažit stále dokola přesvědčovat, aby se začal opět léčit. Možné je také dále vyčkat na některý z jeho záchvatů, po té zavolat policii a ta ho do nemocnice dopraví. Další možností je oslovit organizaci BAOBAB, která se na problematiku schizofrenie zaměřuje a poradit se snimi o jiných dalších možnostech, případně jejich zkušenostech v takovýchto případech. Držím palce.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x