Paranoidní schizofrenie,alkoholismus

Dobrý den přeji. Je mi 20 let a chtěl bych se zeptat ohledně mého onemocnění.Přesně před rokem jsem se léčil v léčebně ve Šternberku na alkoholismus a na paranoidní schizofrenii.Byl jsem tam celkem 3 měsíce a chtěl jsem se zeptat beru Risperdal 2mg ráno a 2 mg večer pak fevarin 50 mg ráno a 50 mg po obědě a tegretol 3x 200mg denně. Chtěl jsem se zeptat zdá se mi, že ty dávky jsou velké a rok už chodím k psychiatrovi stabilizovaný bez problémů a dokonce 1x za 3 měsíce tam mám návštěvu a alkoholu se vyhýbám jenom jak to jde a už jsem též rok nic nepil alkoholického.Myslíte, že po roce normálního fungování a života by to šlo snižovat ty léky nebo se to bere do konce života?Pak moje další otázka je tenkrát z důvodu závislosti na alkoholu mi začla Epilepsie a začli mi záchvaty a mám předepsán Valproat chrono slyšel jsem, že tento lék se používá i v psychiatrii a četl jsem v příbalovém letáku, že se tento lék může nesnést s těmi dalšíma např. s tím Tegretolem a Risperdalem to jenom jsem se tam dočetl, ale moje psychiatrička říkala právě opak, že ten Valproat chrono zvyšuje účinek těch ostatních. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, cítím s Vámi i s Vašim přáním, ale ZÁSADNĚ NERADÍME ve věci nastavené léčby. Na tom se musíte dohodnout s ošetřujícím psychiatrem.

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: