Parazity a heliko bakter

Dobry den, uz od rijna 2011 sem mel obcas takove problemy se zaludkem bolesti ale do druheho dne presli, v lednu 2012 sem mel extremni prujmy a i krvaceni z konecniku tak mi delali testy bylo podezreni na Salmoneozu ale to bylo negativni krvaceni bylo ukonce behem tydne.Pak sem nastivil chirurga protoze me bolelo ve strevech ten mi dal nato nejaky prasky to sice zabralo ale pak byly silne bolesti zaludku byl sem i na pohotovosti ve vojenske nemocnici a tam mi dali neco na uklidneni a rekli ze to je podezreni na zaludecni vredy.Dne 11 dubna 2012 sem sel na Gastroskopii a po tydnu prisli vysledky a rekli ze mam Parazity a nejakej heliko bakter dali mi nato Antibiotikum(Augmentin a prasky Entizol)a ja sem se chtel zeptat prej je i mozny ze ty parazity se mouhou dostat ven a treba se usadit v ledvinach nebo v jatrech nebo i v plicich to me docela desi...jakou sou tim padem priznaky kdyby to tak bylo ? dekuji Alex

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Myslím, že máte zbytečně děsivé představy. Helicobacter pylori má zvláštní vztah k onemocněním žaludku, pokud se při gastroskopii jeho přítomnost potvrdí, zpravidla je doporučeno přeléčení-tzv. eradikace- jako ve Vašem případě. Není důvod se obávat dalších onemocnění. Nejlépe Vám samozřejmě poradí Váš ošetřující lékař.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: