Paresa peroneal.nervu, dk, při chr.kořen.sy

co dělat s bolestivym palenim, někdy brněním v nohach,nevydržím chodit, stát.Zhoršení po kontuzi kolene,kdy jsem zmahala o fr.holi druhou nohu. MR potvrdila ventrolistezu L4 o 5mm, protruze disku v celem rozsahu ,hypertrof,žlutych vazu,iv artroza..emg ještě není. neurol.vyš.dopor.RHC., Revotril,neb Neurontin jsem netolerovala. mam davat studené, teplo asi neprospiva perif.nervum?RHC obj.až 17.4., do vany asi nevlezu,resp.nevylezu, bazen je studeny-obava z prochladnuti LS pateře.Mužete poradit co dělat?bolest někdy menší,ale pálení,brnění .platim si na RHC masdáže s uvolnovacimi cviky aspon.děkuji moc, každa rada draha-zatim mi nikdo moc neporadil ...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste netolerovala neurontin a rivotril, zkuste tablety magnezia v dostatečné dávce, klidně i 500 mg 4x denně, může brnění končetin ztlumit.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Články: 5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Máte-li propíchnuté uši...
Revmatismus
Články: Revmatismus
Revmatické nemoci jsou...
Ztrácíte paměť? Rozpoznejte nemoc od obyčejného zapomínání
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bechtěrevova nemoc: Když imunita vzdoruje
Články: Bechtěrevova nemoc: Když imunita vzdoruje
Bechtěrevova choroba neboli...
Souvisí velikost penisu s tělesnou výškou?
Články: Souvisí velikost penisu s tělesnou výškou?
Větší muži mají větší penis...
Chraňte si své klouby a zůstaňte soběstační
Články: Chraňte si své klouby a zůstaňte soběstační
Pokud vás trápí revmatoidní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: