Pareza plexus brachialis - 3 týdení miminko

Prosím o informaci zda-li je možné u 3 tydeního miminka kreré prodělalo stafilokoka k ochrnutí ručičky "pareza plexus brachialis". V doby kdy byl převežen do nemocnice ručičkama normálně hýbal hned jak zažala léčba antibiotiky a na druhý den ráno už nehýbal. Je možné že toto vzniklo napichováním nebo nějakou špatnou manipulací miminka..

Odpověď odborníka:

Bohužel nepíšete, zda mělo Vaše miminko stafylokokovou sepsi či lokalizovanou infekci kůže nebo o jakou jinou infekci se jednalo. Ale vlastní stafylokokové onemocnění by parezu plexus brachialis nemělo způsobit, většinou k ní dochází při poranění během porodu. Poranění by toto mohlo způsobit, ale při nemocniční péči je to velmi nepravděpodobné. Pokud má dítě např. kvůli kanyle delší dobu ručku na dlaze, může přechodně po odstranění dlahy ručkou hýbat jen omezeně, ale mělo by se to do několika dní upravit. Pokud by se to neupravilo, je na místě neurologické vyšetření. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: