Parkinson?

Dobrý den, mé kamarádce je 52 let a poslední rok se vyskytli potíže. Třes ruky, méně komunikuje - spíše se stahuje do sebe, velmi se jí zhoršila koordinace pohybu - má neustále a neúměrně roztažené nohy i při chůzi, má představu, že v sobě má "démona". V obličeji hodně sešla. Po dlouhém přemlouvání šla k lékaři na odběr krve a vše je prý v pořádku. Ona své zdravotní problémy řeší formou léčitelů a očividně jí nepomáhají. Nejdříve jsem si myslela, že chůze do "A" je zapříčiněná např. hemeroidy, ale hodně se změnila psychika a samotná povaha. Slyšela jsem o projevech Parkinsona...napadlo mě, zda se nemůže jednat o tuto nemoc.. nebo, že bych se jí pak snažila třeba přemluvit na nějaké speciální vyšetření např. MR,atd.. prosím o radu. velice děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez CT, MRI nelze pokročit v diagnostice.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouříte? Nesvádějte bolesti hlavy na přemíru učení
Články: Kouříte? Nesvádějte bolesti hlavy na přemíru učení
Mnoho studentů si spojuje...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Popálenina způsobená dnes nemusí bolet tak jako v minulosti
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Články: Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Po přečtení příbalového...
Biopsie jater a ledvin
Články: Biopsie jater a ledvin
Biopsie je výkon, při...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: