Paroxetin - jeho rychlé vysazení a tehotenství

Dobrý den paní doktorko, jsem cca v 6 tt. Zjistili jsme to minulý týden a me napadlo ihned vysadit lék, který užívám na uzkost a stres Apo-parox. Pak me hospitalizovali v nemocnici a vše jsem jim tam řekla. Pro jistotu jsem volala svému psychiatrovi co a jak dál, když jsem tehotná, tak říkal, že jsem udelala dobře, že jsem vysadila ihned. Jenže paní doktorko, mne je špatn jak z tehu, tak mám motání hlavy a celkovou slabost a vlastne ani moc nemůžu vstát z postele, tak me zajímá, jestli je to tím rychlým vysazení paroxetinu, nebo to souvisí s tehotenstvím. Je tu ješte jiná možná varianta léčiva, které by mi ulevilo od techto slabostí? Jsem sice tehotná ze začátku, ale chtela bych jezdit na kole a to zatím ted nejak nemůžu...Prosím o radu, dekuji Vám moc. Petra Daňková

Odpověď odborníka:

Krásný den- blahopřeji k mateřství..Moc ráda bych si zasloužila Vaši důvěru a zodpověděla co nejjasněji Váš dotaz- ale nebylo by to "fér". Říci jednozněčně, co způsobuje Vaše stavy, bez řádného vyšetření není možné. Je zapotřebí přinejmenším znát Vaše základní fysiologické parametry/ krevní tlak, krevní obraz.../. Nejlepším rádcem je tedy Váš praktický lékař, jistě jej svými dotazy nepřekvapíte.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: