Pasivní sed u kojence

Chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na přitahování 3měsíčního dítěte do sedu. Můj pediatr chce, abych to se synem dělala, ale já jsem četla, že to může negativně působit na jeho vývoj, stejně jako jiný pasivní sed.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud se Váš syn vyvíjí normálně a nemá žádný problém se svalovým napětím, neviděla bych přitahování do sedu jako nutné. Pasivní sed není pro děti příliš vhodná poloha, protože mnoho dětí ve 3 měsících ještě dlouhodobě neudrží hlavičku ve vzpřímené poloze. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x