Pásová opar u osmiletého dítěte

Osmileté dceři se objevil pásový opar.Je bez teplot.Dle pokynů lékaře zůstala doma do zaschnutí puchýřků,ale nepředepsala nám žádná antivirotika jen doporučila koupit Tano-hermal na puchýřky.Já začala podávat Pangamin.Nemůže neléčený pásový opar způsobit vážnější postižení organizmu?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud není průběh pásového oparu komplikovaný, skutečně se antivirotiky neléčí. Komplikace jsou poměrně vzácné a vážnější následky u mladého a zdravého organismu ještě vzácnější. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: