Pásový opar

Dobrý den, mojí mamince je 70 let a prodělala pásový opar, který měla v pravé polovině hlavy. Vše začalo svěděním, pupínky, atd. Lékař jí nasadil léčbu Herpesinem ( tablety ) - snědla celé 3 balení. Problém je však nadále ten, že bolest hlavy stále přetrvává. Lékař jí poté nasadil tak silné prášky, které se dávají v případě léčby rakoviny. Má si je vzít prý pouze tehdy, když jí hlava začne bolet. Mamina je však nebere, bojí se....jinak je prý vše v pořádku. Co s tím? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Po odeznění infekce pásových oparem někdy mohou přetrvávat bolesti jako tzv. postherpetická neuralgie. Na její léčbu se používá celá řada léků? tricyklická antidepresiva (amitriptylin, nortriptylin, prothiaden) po dobu alespoň 2–3 měsíců, a to podle účinku na bolest. Dále lze použít různá analgetika (léky proti bolesti) s účinnou látkou kodein, tramadol, buprenorfin, oxykodon, morfin apod. Bohužel jste neuvedla, jaké léky byly vaší matce naordinovány, proto se nemohu vyjádřit k vhodnosti nasazené léčby.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
pásový opar- | Od: Jana | 10.1.2016 15:18
dostala jsem po 50 taky pásový opar a je to hrozná nemoc bolí to strašně byl mi naordinován Herpes 1xco 4hod. a vitamín B ale mám bolesti pořád jsem krátce po léčení a mám strach abych ho znovu nedostala četla jsem tady na internetu že se dá dostat i 3x po sobě paní doktorka nic takového neříkala tak jsem na vážkách zda se znovu dostaví a jestli budu trpět jako pes znova při dalším oparu děkuji za odpověd ať už bude jaká koli
reagovat
re:pásový opar- | Od: uLékaře.cz | 11.1.2016 15:19
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: