Pásový opar

Dobrý večer,mám dotaz,jsem v 8tt těhotenství a byl mi zjištěn pasový opar,může to mít negativní vliv pro plod dítěte? Mažu tekutym pudrem. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Infekce virem varicella-zoster má rizika v závislosti na stáří těhotenství. Před 30. týdnem těhotenství může teoreticky dojít k poškození plodu, ale tyto případy jsou opravdu velmi vzácné. Naopak je možné, že se u ženy projeví v těhotenství pásový opar - pak se léčí protivirovými léky (acyklovir) a léky proti bolesti.Pro jistotu by bylo vhodné konsultovat genetika.Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: