Pásový opar

Chci se zeptat, zda má smysl ještě zpětně léčit prodělaný pásový opar (velmi mírná forma - téměř bez bolesti i virážky, zaměněná za alergii). Je to cca tři měsíce zpět, nyní mě bolí svaly, klouby, občas hlava, celková schvácenost. Moje praktická lékařka tvrdí, že to přejde a ať si vezmu ibalgin na bolest. Opravdu infekce "přejde" nebo je třeba ještě zpětně přeléčit? Předem děkuji za info.

Odpověď odborníka:

Lucie, léčba pásvého opar má smysl, pokud se infekce zachytí do 72 hod. po objevení se prvních příznaků. Jinak antivirotika skutečně nefungují a je to zbytečná zátěž organismu. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: