Pásový opar

Před týdnem můj syn (8let) onemocněl, bolelo ho hodně v krku, měl horečky a zvracel a měl celkovou slabost. Po dvou dnech vše odeznělo a nic ho nebolelo a byl bez teplot, ale vylezl mu opar na nose a v nose. Lékařka řekla, že jde o pásový opar a nasadila herpesin 4x denně 2 tablety 400, + vit. B a mazat fialkou. Nic jiného ho krom oparu netrápí. Můj dotaz zní: příští týden má jet na tábor na týden, to bude 14 dnů od vzniku oparu, mohu ho pustit? Případně jsou nějaká opatření či testy? Je to astmatik a alergik, s imunitou jsme bojovali dlouho a po dobrání vakcíny z nosních mandlí se o dost zlepšil. Lékařka v tom problém nevidí, že pásový opar nic není. Děkuji za radu a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Pokud jsou puchýřky pryč nebo jsou alespoň "uschlé" a nevytvářejí se další, neměl by to být problém.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: