Pásový opar

  • Dotaz od: Jana Walachová
  • Publikováno: 20.1.2008
  • uLékaře.cz

Byla jsem u lékaře, který mi zjistil pásový opar.(Vyrážku jsem objevila cca před týdnem.) Se mnou bydlí ve společné domácnosti těhotná snacha - v 8. měsíci těhotenství - může to mít vliv na plod? Děkuji za informaci

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v osmém měsíci je již riziko postižení plodu opravdu nepatrné (i kdyby se Vaše snacha od Vás nakazila), nejrizikovější období je kolem třetího měsíce. Pásový opar je způsoben virem varicella-zoster, který je také původcem planých neštovic. Pokud snacha neštovice v minulosti měla, nemusíte se obávat, že se od Vás nakazí.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: