Pásový opar

Dobrý den, před 5 dny mi byl diagnostikován pásový opar - všimla jsem si ho hned v počátku - tedy v 1. týdnu, kdy se objevili pupínky na zádech. Lékař mi předepsal vodičku solutio methylrosanilini chlorati a B-komplex. Stačí to? Na internetových stránkách jsem našla, že se mají podávat i antivirotika. Jsem atopik, a bojím se rozšíření oparu a následků.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lékař podle rozsahu a síly výsevu pupínků odhadl léčbu na tuto, proto usuzuji, že by to mělo stačit. To, že jste atopikem nemusí znamenat nutně rozšíření oparu, to závisí spíše na stavu (síle) vaší celkové imunity. Pokud byste měla pocit ještě po 2-3dnech, že léčba neůčinkuje - pupínky se nezmenšují, nezasychají popř.dochází k jejich plošnému šíření, navštivte lékaře pro posouzení a přehodnocení léčby na "silnější". Někdy totiž není moc dobré hned nasazovat "silné" kalibry, tělo by mělo mít také možnost zabojovat a aktivovat imunitu - protože potom schoulostiví a konečné následky jsou i horší - rozvoj alergiíí, neůčinkování některých léků atp. Berte to sportovně, neobávajte se nadměrně a ve výše popsaných případech konzultujte svůj stav u lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: