Pásový opar

Dobrý den, toto úterý jsem byla s kamarádem a stěžoval si, že ho něco bolí a svědí na pravém boku. Dnes byl u lékaře a byl mu zjištěn pásový opar. Je nějaké riziko kožníko přenosu na mě? Už delší dobu jsem pořád unavená, přes den dokážu i usnout. Může to s tím souviset? Na netu jsem četla i něco o tom, že může způsobit neštovice. Já jsem ve svým skoro 19 letech neštovice ještě neměla a lékařka. Bojím se, že bych je mohla dostat teď. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Pokud jste neštovice doposud neprodělala, tak se skutečně můžete z pásového oparu nakazit. Tato onemocnění jsou vyvolána identickým virem. Ale ve vašem případě bych ty neštovice spíše uvítala, protože u dospělých pak mohou probíhat hůře a je větší riziko komplikací. Navíc infekce v těhotenství může vážně poškodit plod.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: