Pásový opar

Dobrý den, Před 5lety se mi poprvé objevil pásový opar,na který mi ordinovali nějaké mastě.Na jaře se mi objevil znovu a gynekoložka mi naordinovala Valtrex 500mg 2krát denně.Po první tbl.mě začla bolet hlava,léčbu jsem vydržela 4dny a pak mi lékařka doporučila tabl.vysadit.Podařilo se opar potlačit.Dnes mám opar znovu a z různých doporučení se dočítám o jiných lécích,však Valtrex nikdo nikomu nedoporučil.Otázka...je Valtrex vhodným lékem na potlačení pásového oparu???????????Děkuji za odpověd B.

Odpověď odborníka:

Valtrex ( úč. látka valaciklovir) je možno použít k léčbě pásového oparu. Častěji se používají léky s obsahem acykloviru, které jsou na trhu déle a je těchto přípravků více.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: