Pásový opar

Dobrý den, asi před třemi týdny mi začala bolest v zádech pod levou lopatkou a následně se bolet projevila i na hrudi pod levým prsem. Lékař diagnostikoval pásový opar. Byl jsem léčen herpesinem a zakoupil jsem si také mast herpesin. Vůbec u mne nenastala situace, že by se puchýřky naplnily čirou tekutinou, která se postupně zakalí a zaschne. Stav byl pořád jako zaschnutý. Nyní mám blesti a jsem objednaný na neurologii. Mám dotaz zda průběh pásového oparu byl normální. Stále mám malé puchýřky a hrozně to svědí. Nebo je třeba přeléčení a podle čeho se to pozná. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud jste dostal dávku herpesinu alespoň 400mg 5xdenně na týden, pak jste byl léčen adekvátně. Přetrvávání svědění a stroupků je projev hojení, doporučuji celou oblast promazávat krémem bepanten.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x