Pásový opar

Dobrý den, manžel právě prodělává pásový opar kolem páteře, boků až na hrudník. Léčíme Herpesinem a léky proti bolesti. Je pod lékařským dohledem. Mám však problém s tím, že trpí velkými bolestmi i přes léky. V noci nemůže spát a téměř není schopen bolestí v zádech a kolem výsevu chodit. Je toto normální průběh? Lékař bohužel pouze zvyšuje dávku analgetik....

Odpověď odborníka:

Bolesti u pásového oparu jsou opravdu kruté, navíc pak mohou přejít do velmi obtěžující a bolestivé tzv postherpetické neuralgie. Léčba obojího je velmi svízelná. Nicméně pokud je to akutní, dá se s tím mnohé udělat. Osobně bych Vám doporučil vyhledat lékaře-homeopata, který Vám doporučí příslušné léky a byla by velmi přínosná i kombinace s akupunkturou.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: