Pasový opar a porod

Dobrý den, jsem ve 40 tydnu tehotenstvi a muj pritel ma pasovy opar.plane nestovice jsem jako dite mela, ale zajima me jestli nehrozi nějaké nebezpečí pro dítě?Každým dnem mám porodit,takže nevím jestli se to příteli stihne vyléčit.Mám to v porodnici nahlásit ?děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

V porodnici to oznamte,ale nebezpečí nehrozí, osoba, která přišla do styku s osobou s pásovým oparem, nedostane pásový opar. Může se ale stát, že dostane plané neštovice, pokud je neprodělala v dětství nebo proti planým neštovicím nebyla očkována příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: