Pásový opar u dětí

Synovi (9 měsíců) byl diagnostikován pásový opar. Paní doktorka nám nedala žádné léky, je vhodné mu nějaké léky nebo vitamíny podávat? Má vysoké teploty - 38,5 až 39 a dávám mu tedy nurofenové čípky - je to u pásového oparu normální. Děkuji za opověď.

Odpověď odborníka:

Diagnoza pásového oparu je u takto malého dítěte dosti nepravděpodobná...měly by jí předcházet nejprve neštovice, které probíhají jako první infekce virem varicela-zoster, který později v životě způsobuje pásový opar. Pokud ho Váš synek skutečně má, je to virová infekce, u které mohou být i vysoké teploty a vzhledem k tomu, že je to viroza, antibiotika se nedávají a skutečně se teplota sráží Nurofenem či Panadolem...hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: