Pata

Dobrý den Před půl rokem jsem při kopané byl nakopnut do paty.Bolelo to vždy jen den po zátěži,až se to vystupňovalo na denní bolesti.Navštívil jsem lékaře a skončil u ortopeda, podle rentgenu mám malou ostruhu, ale ta (zatím) není problém.Mám údajně slabou vrstvu speciálního tuku v nášlapuné ploše,která navíc s věkem ubývá. Zatím mám doporučeny vložky do bot, ale rána jsou stále stejná, našlapuji na stranu, pak se to rozhýbe a dá se to.Podle této diagnózy jsem došel k názoru, že později již nikdy nebudu moct chodit normálně, natož chodit do práce či hrát fotbal. Obracím se na Vás s dotazem, zda-li se to dá nějak řešit nebo zajít k jinému ortopedovi? Děkuji

Odpověď odborníka:

ve vašem případě je nutno stanovit přesné místo postižení-bolestivosti. Může se jednat o tzv. entezopatii úponu vazu na patní kosti. Bylo by vhodné vyšetření a komplexní léčba na rehabilitačním pracovišti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x