Páteř

Dobrý večer, před 2 lety jsem porodila císařem chlapečka a byl mi podán epidural. Po epiduralu jsem měla hrozné bolesti hlavy a musela jsem pořád ležet. Od porodu jsem nebyla schopná ležet na břiše ,jak mě to v kříži hrozně bolelo,neustále se mi zablokovávala krční páteř ,postupem času se zablokovávání zlepšila,ale bolest v páteři nepřestala. V současnosti se v noci budím bolestma ,nemohu ležet ,bolesti se zhoršují a už nejsem schopná ani ležet na boku, na zádech, na břiše. Absolvovala jsem vyšetření u ortopeda,který mi provedl rentgen páteře a jen mírná skolioza a počátek artrozy . Poté fyzioterapie,magnety,masáže ,nic nepomohlo,proto vyšetření na revmatologii kompletní od Bechtěra, scintiografii sceletu,kde vyloučili veškeré kloubní onemocnění i tu artrozu,bylo negativní,dále i artritida,revma ...,vše negat.vyšetření na Mg,Ca,borelioza,zánětlivé param . Do toho mě začali hrozně bolet nohy až do plosek,takže vyšetření cukrovka ,štítná žláza vše negat. Vyzkoušela jsem i Dornovu metodu a ani ta nezabrala. Neustále cvičím cviky od fyzioterapeuta i dýchání skoro třičtvrtě roku a nic se nelepší.Jediné co mi bylo řečeno zablokovaná žebra a ochablé svalstvo břišní,cvičím,ale nIc se nelepší ,jen horší ,chodím k doktorům a už nevím co dál. Požádala jsem včera doktorku obvodní aspoň kapačky na bolest ,tak zítra začínám Analgin + vit. B12 nevím,jestli to je ideální na páteř? V současnosti mě páteř bolí pod lopatkami a jde to dolů a rozšiřuje se to do kyčlí. Už nevím ,kam s tím ani zakým zajít za radou. Vidím to jen snad už na vyšetření na MR a pak už budu bezradná. Myslíte,že mi můžete poradit? Jestli teda rada ještě nějaká je?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po internetu se diagnózy dělají obtížně, nicméně je pravděpodobné vzhledem k provedeným vyšetřením, že netrpíte žádným strukturálním nebo zánětlivým onemocněním. Epidurální anestezie s obtížemi zcela jistě nesouvisí. Nejčastějším zdrojem podobných problémů jsou obecně problémy zvýšeného svalového napětí s tvorbou spoušťových bodů. Často vlivem neuróz, úzkostných poruch, depresí, přetížení atd...může jít o psychosomatickou manifestaci obtíží. To jsou ale jen moje domněnky. Bez vyšetření těžko sdělit něco více. Vice info na www.spoustovebody.cz nebo suchajehla.cz. MR vzhledem k pestrosti potíží stěží přinese vysvětlení obtíží.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x