Páteř

PROSIM O VYSVETLENI DIAGNOZY. V PROSTORU L 4/5PRIMARNE UZSI KANAL DO 14 MM TRHLINA V ANULU DISKU KTERY MEDIALNA AZ PARAMEDIALNE V PRAVO PROMINUJE DO KANALU MAX 2.5 MM IMPRESE DUR VAKU.LATERARNI RECESY JSOU BILAT.SUZENY SPONDYLARTROTICKYMI ZMENAMI,KONTAKT KRENU L5 TESNEJSI V PRAVO,VYRAZNEJSI ZLUTE VAZY LATEROLATERALNE ZUZENI DUR.VAKU CCA 9 MM.FORAMINA L 4/5 BILAT. ZUZENA OSTEOGENNE,KORENY L 4 TANGOVANY.DEKUJI

Odpověď odborníka:

Zdravím Vás Hano, ano samozřejmě máte nález na bederní páteři a trhlinu v ploténce, ale vždycky je rozhodující stav jak se toto projevuje, jestli máte silné bolesti, střílení či dokonce ochrnování dolní končetiny atd... vždy je rozhodující jestli se s tím dá vydržet žít nebo to skoro nejde a pak je nutná operace a zkušený neurochirurg vám řekne zdali Vám operace přinese nějaký užitek či nikoliv a samozřejmě se musí na snímky dívat, popis nestačí... obecně operace dokáže většinou zabránit zhoršování stavu a předejít třeba ochrnutí, ale také má svoje následky a omezení a každý zásah má své nepříznivé vedlejší účinky bohužel, takže vždy je třeba zvážit více hledisek, od operace nelze očekávat že člověk po ní bude zase skákat jak kamzík atd., zkušený neurochirurg Vám určitě vysvětlí možný přínos operace nebo řekne že to třeba ještě počká a doporučí třeba obstřiky a cvičení... díky, pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: