Páteř

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mam skoliozu páteře v oblasti bederní. Chtěla jsem se zeptat aké by bylo riziko, kdybych podstoupila operaci, narovná se ta páteř. S toho mam i jednu nohu víš a jednu níž. Akou léčbu bych musela podstoupit. Mam roční dcerku. Porod byl normální. Bolesti zad jsem při těhotenství necítila. A kdybych na operaci nešla a v stáří měla bych nějaké velké problémy, například schozením a bolestí.. Můžete mi dát nějaké informace ohledně toho. Děkuji Pechová

Odpověď odborníka:

Záleží na velikosti skoliosy a celkovém ortopedickém vyšetření, jak moc skoliosa ovlivňuje celkový pohybový aparát. S věkem se skoliosa jistě bude zhoršovat. Nestejná délka končetin samozřejmě také vede k přetěžování určitých kloubů i skeletu jako celku. Doporučuji vyšetření a konzultaci s ortopedem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: