Páteř

Dobrý den,můj nález je protrahovaný LS sy. pravostr.,prokázana spondylolisteza L5 se spondylolýzou oblouku.Chtěla bych se zeptat jestli je v tomto případě jediné východisko operace a pokud ano,je to častá operace?Hodně složitá?Mám velké obavy,protože mám malého syna a nevím za jak dlouho po takové operaci budu normálně fungovat.Předem děkuji za informace.

Odpověď odborníka:

Pokud není jiný nález než uvádíte nejedná se o častou operaci. Nejedná se o jedniné východisko. Samozřejmě záleží na závažnosti a distanci posunu u spondylolisthesy. U těchto spondylolisthes se jedná převážně o vrozenou záležitost,, nálezy se mohou projevit v souvislosti s dalšími pateřními potížemi. Vhodné zhodnocení vašeho stavu ortopedem a neurologem a neurochirurgem je na místě spolu se zhodnocením vašeho klinického stavu a vašich potíží.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x