Páteř a jiné bolesti

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat, kdysi jsem Vám psala o vysvětlení zprávy od lékaře ortopeda. Mám celou páteř špatnou a ráda bych věděla jestli je možný, že od páteře mě bolí podbřišek na levé straně u boku, nejvíce při zmáčknutí. Gynekologicky je vše v pořádku, podle testu na který jsem čurala doktor tvrdil, že mám zvýšené bílkoviny, takže si myslí, že to budou ledviny. Pak se chci zeptat je možný, že mě i hrozně bolí na hrudi? Ortoped tvrdil, že to bude nejspíš tou páteří podle nálezu, ale nyní se to tak zhoršilo, přes den mě to z ničeho nic píchá, ale ne neustále, hlavně při hlubokém nádechu, protože i dlouhodobě kašlu a to bolí pak více. Nejhorší je, když si lehnu, že jdu spát a já myslela, že si na ty záda nelehnu, jak ta hrud bolela a v leže jsem nemohla vůbec kašlat, byla to hrozná bolest a v sedě to bylo hned lepší, nemůže se tím stát něco s orgány? Stejně tak už nevím co dělat aby mě každý den tak hrozně nebolela hlava, na rehabilitace se chystám, ale až budu z psychiatrické léčebny doma, teď se ještě termín zařizuje. Děkuji moc a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

U vystřelujících bolestí zad je nebezpečí, že by se mohla přehlédnout choroba, která probíhá v dutině břišní nebo hrudní. Proto u bolesti v podbříšku je třeba vyloučit onemocnění orgánů dutiny břišní nebo ledvin a vývodných močových cest. Tam je třeba nejdříve zaměřit s vyšetřeními pozornost. Vyšetření nejlépe na chirurgické ambulanci nebo gastroeneterologii. Teprve při negativním nálezu se zaměřit na páteř, vyšetření a rtg. Podle výsledků léčba. Při kašli a bolestech na hrudi je třeba myslet na plicní a pohrudniční komplikace. Vyšetření na plicním, záda rovněž vyšetřit při negativním nálezu. Již teď se ale můžete dostavit na rehabilitaci k vyšetření a cvičení pateře s následnou fyzikální léčbou

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Předčasný porod díky cigaretám
Články: Předčasný porod díky cigaretám
Těhotné ženy, které...
Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Články: Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Zjištění, že miminko nejde...
Horské sluníčko ani solárium kůži opravdu nesvědčí
Články: Horské sluníčko ani solárium kůži opravdu nesvědčí
Tmavé zimní měsíce nám...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: