Páteř a marfanův syndrom

Dobrý den, mám Marfanův syndrom, již jsem po ozařování křížové kosti, operaci aorty a chlopně. V současné době mám problémy s páteří. Beru antidepresiva, ohledně velkých bolestí a mám tento neurologický závěr: Listéza L5 vs se sekund. stenosou páteřního kanálu, příznaky spin. klaudikací s úlevou v předklonu. Klinicky areflexie dolních končetin a dle EMG postižení oboustranných kořenů L5S1, maximální nález ve svalu pro segm L5. Dle MR mírná spondylóza a osteochondróza plotének L2-L5, protruse až hernie foraminálně vlevo v L4/5, mírná cirkulární protruze L4/5. Byla jsem vrcholová veslařka. Teď bych potřebovala dát dohromady, protože mi bylo řečeno, že se s bolestí musím skamarádit, ale já to nedokážu. Nerada prohrávám. Najde se neurolog, nebo neurochirurg, který mi dokáže pomoci? Asi ho budu potřebovat i do budoucna, protože mám 2 děti 20 a 24 let + 6 měsícní vnučku také s Marfanovým syndromem. Nevydržím v práci ani sedět, ani stát. Ujdu tak 500m a doma jsem ráda, že si můžu na 2× umýt nádobí. Budu ráda za každou odpověď. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš problém spadá do komeptence více specializací. Ohledně nynějšího zvládání bolesti doporučuji vyhledat ambulanci pro léčbu bolesti a rehabilitačního lékaře neho zkušeného fyzioterapeuta. Co se týče neurologie a neurochirurgie, zkuste se zeptat na lékařské fakultě v Olomouci (ve fakultní nemocnici) nebo v Ostravě. Pokud by Vám tam řekli, že por Vás nemohou nic udělat, zeptejte se, kam dál se máte obrátit (Hradec Králové? Brno? ...Praha?).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: