Páteř dítěte

Dobry den, chci se zeptat mam syna 6 mesicu a při hře s otcem jej otec posadil na břicho a dítě se hodně předklonilo dpoředu. Mohlo mu to nějak ublížit páteři? Vím že by se dítě vůbec nemělo posazovat, natož předklánět, tak jsem dostala strach a chci se zeptat na Váš názor.

Odpověď odborníka:

Jednorázovým posazením tímto způsobem ublížit nelze. Opakování tohoto "cvičení" však nedoporučuji. Páteř i svalový aparát se vyvíjí, zpevňuje, tímto by bylo možno minimálně zpomalit, může se ale i vyvíjet do varianty "nestabilní páteře".

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: